У роботі — реактивна система залпового вогню.

Артилеристи-реактивники щодня накривають влучним вогнем позиції рф, знищуючи техніку та військових російської армії. «Гради» морпіхів перетворюють техніку окупантів на мотлох.

Про це йдеться на офіційній сторінці бригади у Фейсбуці. Наші військові завдяки вдалій тактиці дій стали буквально щоденним жахіттям для російських окупантів. «Зазвичай робимо один постріл, потім коригуємо, потім ще один. Працюємо одиночними, адже ворог адаптувався до наших дій, почав маскувати свої позиції і уникати скупчення техніки, тому здебільшого працюємо по одиночних цілях», — розповідає командир взводу «Шаман».

Він каже: «Після крайньої нашої роботи ворогу довелось попрощатись з гаубицею Д-30. Ворог на наші дії реагує швидко. Ми постійно перебуваємо у тонусі, адже на все про все у нас 8—10 хвилин, і ми вже чекаємо на дії контрбатареї противника».

Щоб вижити, треба бути постійно в русі, впевнені військові. Через хвилин п’ять на горизонті з’являються українські гелікоптери. Після роботи пари в небі здійнялися стовпи диму, русня запалала. У такому темпі нашим захисникам доводиться працювати по ворогу і вдень, і вночі.

Зі слів реактивників, здебільшого їхні цілі розташовані у глибині противника на вісім кілометрів, тому доводиться під’їжджати до передової на відстані 8—10 кілометрів.

«Основна наша задача — це ураження живої сили та значної кількості вогневих засобів противника, які він зосередив на цій ділянці фронту. І ми готові цілодобово працювати, аби помститися кожному злочинцю-окупанту, який прийшов на українську землю!» — йдеться на сторінці у Фейсбуці.

На полі бою обстановка напружена. Не зважаючи на звуки ракет, що летять над головою, на гуркіт вибухів, поряд із «Градами» працюють гаубиці M777, неподалік, відпрацювавши, у лісосмузі, очікуючи на нові завдання, замаскувались152-міліметрові гаубиці.

Про результативність тактики артилеристів свідчать не тільки втрати ворога, а й той факт, що «Гради» є досить привабливою ціллю для окупантів. Тому після команди: «Машині відбій! Усім залишити вогневу позицію!» краще поквапитись, щоб не потрапити в об’єктив ворожих безпілотників. При мінімальній витраті снарядів наші воїни точно вражають ворожі цілі.

Миколаївська область.

Фото з сайту https://armyinform.com.ua.