За добу (на ранок 27.10) підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Бахмут, Іванград, Соледар, Майорськ, Красногорівка і Мар’їнка на Донеччині. За даними Генштабу, ворог обстрілює позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання позицій на окремих напрямках, активно веде повітряну розвідку.

Як повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, усі деокуповані села на Луганщині майже повністю зруйновані. «Через дощову погоду наступ наших захисників дещо уповільнився, проте просування є. Росіяни продовжують накривати «Градами» визволені населені пункти, там надто небезпечно, місцевого населення в селах залишається не так багато, в одному із сіл — лише шестеро осіб. Через безпекову складову військові досі не дають дозволу, щоб адміністрації заходили в села і налагоджували життєдіяльність», — поінформував він.

Окупанти намагаються посилити свої позиції у Херсоні, перекидаючи туди нещодавно мобілізованих громадян рф. Про це заявив очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов у коментарі деяким ЗМІ. За його словами, росіяни намагаються вивезти та забрати із собою усіх причетних до окупаційної адміністрації з Херсона та прилеглих районів.

«Москва усвідомлює всю складність їхньої ситуації та не хоче, щоб вони потрапили у повне оточення», — наголосив очільник ГУР.

К. Буданов зазначив, що новоспечених солдатів рф, які потрапили під так звану часткову мобілізацію, вирішили використати під час вуличних боїв у Херсоні. «Росія посилює Херсон новобранцями, які нещодавно мобілізувалися. Ймовірно, їх використають як гарматне м’ясо», — наголосив він.

Буданов також додав, що відведення рашистів прискориться, коли Україна «візьме під свій артилерійський контроль дамбу Нової Каховки». «Тому всі наші бойові частини рухаються і в бік Херсона, і в бік Нової Каховки», — підсумував він.