«При надії — дев’ять особливих місяців. Усе необхідне для малюків передаємо майбутнім мамам та батькам новонароджених. Одяг, взуття, підгузки, засоби гігієни, іграшки, косметика, аксесуари для годування та листівки з побажаннями міцного здоров’я і мирного неба від жителів Шотландії — у кожному бейбі-боксі для українських немовлят», — розповідає Ірина Борзова.

Бажання, яке сьогодні об’єднує всіх жінок в Україні, — це здорові діти та мирне небо. Багато майбутніх мам говорять, що назвуть дівчинку Вікторія — Перемога.

«А у мене — захисник», — розповідає мама маленького Марка, який народився у День захисників і захисниць України.

«День, коли народилась дитина, — найщасливіший, і в пам’яті — на все життя. Бажаю міцного здоров’я всім українським родинам. Найголовніше — щоб діти жили в мирній Україні», — зазначає Ірина Борзова.

Волонтерський рух зі збору бейбі-боксів для новонароджених в Україні під час війни ініціювала українка Нівєна, яка навчається у Шотландії. Її ініціативу підтримала Джекі Кроуфорд, а згодом і люди по всій Шотландії. 

«У Шотландії з переживанням стежать за подіями в Україні від початку війни. Місцеві жителі не могли стримати емоцій, коли бачили, як в Україні дітки з’являються на світ у метро і укриттях. Вони хотіли допомогти українкам і їхнім малюкам. Так з’явилась ідея збирати для новонароджених бейбі-бокси», — додає Нівєна.

Окрім того, родини новонароджених за потреби можуть отримати дитячі візочки, дитячий одяг, взуття, харчування, гойдалки, матраци, а багатодітні родини — харчові продукти, одяг чи ліки.

Цю допомогу передають родинам з числа ВПО, сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах, жінкам, чиї чоловіки захищають Україну на фронті.

«Сьогодні необхідна адресна та конкретна допомога тим, хто її дійсно потребує. Всю допомогу, яку отримуємо від партнерів, передаємо особисто в руки», — зазначила Ірина Борзова.

Масштаб гуманітарної катастрофи в Україні є найбільшим з часу Другої світової війни. Понад сім мільйонів осіб переселились у межах країни. Ці люди позбавлені можливості жити і заробляти вдома. Тому міжнародна гуманітарна допомога є важливим механізмом підтримки українців під час війни.

«Я щиро дякую всім жителям Шотландії за підтримку жінок та дітей в Україні. З громадською організацією «Україна — Шотландія» та Андрієм Харлановим нам вдалось налагодити міжнародну співпрацю. Щиро дякую кожному жителю Шотландії за підтримку українців», — поділилася народний депутат.

Вл. інф.

Фото надано прес-службою Ірини Борзової.