Українські рятувальники отримали допомогу від британських та французьких партнерів. Як повідомила заступниця міністра внутрішніх справ, уряд Великої Британії та Північної Ірландії передав Державній службі України з надзвичайних ситуацій дев’ять пожежно-рятувальних автомобілів, а також шліфувальні машинки, пошуковий набір для мін, генератори, сумки з гідравлічними шлангами, спецодяг, каски та багато іншого важливого вантажу на суму майже 300 тисяч гривень.

Окрім того, від уряду Франції надійшов уже четвертий від початку повномасштабного вторгнення транш, що значно підсилить спроможності підрозділів ДСНС України. Зокрема, українським рятувальникам передано 7 пожежних машин, 6 легкових спеціалізованих авто і 1 санітарне, також пересувний медпункт із радіологічним обладнанням, 7 причепів з човнами. Понад 70 тонн пожежного, аварійно-рятувального й медичного обладнання загальною вартістю майже 3 мільйони євро буде направлено за призначенням у найгарячіші точки України.

«Сьогодні рятувальники повинні бути спроможні реагувати на всі можливі виклики. Тому оновлення матеріально-технічної бази значно підвищить боєздатність пожежно-рятувальних підрозділів та сприятиме ефективному виконанню завдань за призначенням», — зазначила заступниця очільника МВС Мері Акопян.

На знімку: під час передачі французької допомоги.

Фото зі сторінки Мері Акопян у Фейсбуці.