За даними Генштабу, противник завдав 15 авіаційних та один ракетний удар, здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Від цього постраждали населені пункти Білогірка, Нова Кам’янка, Новогреднєве Херсонської області, Степове Запорізької області та Мар’їнка і Павлівка на Донеччині.

Тривають запеклі бої на підступах до Сватового. Ворог намагаються тримати оборону. Росіяни накопичують сили та засоби, щоб стабілізувати лінію фронту. Однак, днями наші військові повідомили про витіснення ворога з кількох населених пунктів у Луганській та Донецькій області. Йшлося про Кармазинівку (розташована поблизу Сватового), Новоселівське та М’ясожарівку.

За інформацією військового експерта Сергія Згурця, найгарячіша ділянка фронту — навколо Бахмута. За його словами, в цьому районі з російського боку діють підрозділи ПВК Вагнера.
«Операція у них навколо Бахмута проводиться десь із середини квітня. У цьому районі ворог втрачає колосальні ресурси для проходження лічених метрів. Керівник ПВК Вагнера Пригожин розповідав про просування його підрозділу на відстань 100 метрів. Таке просування викликає лише посмішку в експертів. Оскільки у такий спосіб Пригожин намагається замаскувати брак динаміки у його військ», — зазначив він.

Згурець розповів, що південь України — зона бойових дій, до яких прикута найбільша увага. «Всі очікують швидкого визволення Херсона. Проте на цій ділянці фронту динаміка дій ЗСУ має свою логіку. Зона, яку противник окупував на правому березі Херсонщини, значно скоротилася у довжину та ширину. Зараз на цій ділянці фронту справді відбувається накопичення російських військ. Загальна чисельність російських військ на правому березі Дніпра становить понад 15 тисяч. Тому, можна припустити, що противник готується обороняти Херсон. Проте готуватися й оборонятися — це різні речі. Зараз важливо зберігати інформаційну тишу щодо подій на цій ділянці фронту», — підсумував він.