Разом із Послом України в Латвії Олександром Міщенком Олена Кондратюк висловила щирі слова вдячності та відзначила подяками Посольства співробітників Ризької міської ради, представників Ризького центру підтримки українців, а також соціальних служб міста Риги, міських установ та організацій, поліції Риги, волонтерів та благодійних організацій, за всебічну підтримку й допомогу Україні та українцям, які, внаслідок воєнної агресії з боку росії, вимушено прибули до Латвії.

«З перших днів масштабного російського вторгнення латвійське суспільство з особливими теплом і співпереживанням відкрило свої серця та обійми українцям, надаючи усю можливу допомогу та підтримку.

Від імені Верховної Ради та всього українського народу подякувала Латвійській державі, латвійському суспільству за безцінну підтримку. Україна надзвичайно високо цінує ту допомогу, яку надає Латвія у цей дуже складний для нас час!»,— зазначила Віцеспікерка Українського Парламенту.

Крім того, вона вручила подяку від військових Збройних Сил України Голові латвійського благодійного фонду Ziedot.lv Руті Діманті.

«Цей фонд із початку вторгнення зібрав на потреби України понад 12 млн євро благодійної допомоги. Зокрема, відправлено 17 тис. тонн продуктів та генератори для лікарень Львівщини. А такі організації як "Аргентус" та "Віче" передали для потреб ЗСУ 850 джипів, екіпірування та пайки швидкого приготування», — розповіла про допомогу латвійських фондів нашим захисникам і захисницям Олена Кондратюк.

Зокрема, вона відзначила величезний внесок на підтримку України та українців міської влади та мешканців Риги, міська громада якої однією з перших у Латвії організувала теплий прийом вимушених переселенців з України, налагодивши роботу Центру підтримки тимчасово переміщених осіб з України.

«Я особисто переконалася у фаховій і комплексній допомозі, яка надається тут українцям під час ознайомлення з роботою Центру», — зазначила Віцеспікерка, принагідно нагадавши, що ще на початку весни з Риги до міста-побратима Києва прибув гуманітарний конвой з 11 міських автобусів Mercedes-Benz разом із 80 тоннами гуманітарної допомоги для мешканців Києва та Київської області.

«Рига продовжує на регулярній основі передавати десятки тонн гуманітарних вантажів не лише для Києва, але й інших регіонів України, які найбільше постраждали від російської агресії. Вдячні мешканцям Риги, керівництву та всім залученим службам міста за всі добрі справи, постійну допомогу Україні, увагу й турботу про українців у Латвії! Дякуємо Латвії! Разом переможемо!», — наголосила Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України