Країна-агресор атакувала Київ і Київщину, Полтавську, Дніпропетровську, Харківську, Запорізьку, Чернівецьку, Львівську, Черкаську, Кіровоградську області. З півночі Каспійського моря та з району Волгодонська (Ростовська область) якраз під час офіційного візиту до столиці прем'єр-міністра Чехії Петра Фіала рашисти випустили більш як 50 ракет Х-101 та Х-555.

Як повідомив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, сили ППО в області збили щонайменше 10 ворожих ракет. Він зазначив, що уламки смертоносної зброї поліцейські виявляють у різних районах регіону. Станом на 14-ту годину було відомо про двох потерпілих та дві пошкоджені приватні будівлі й об'єкти критичної інфраструктури.

Загалом внаслідок вранішнього обстрілу травмовано 13 осіб. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що 31 жовтня було уражено 10 регіонів України, де пошкоджено 18 об'єктів, більшість з яких енергетичні.

Нові пошкодження ускладнили ситуацію в енергосистемі країни. Попередні графіки відключень скасовано. Тривалий час без світла і води перебували мешканці області, без електропостачання залишилося 2/3 території Черкащини, знеструмлено житловий сектор та інші об'єкти у Кіровоградській, Харківській, Запорізький і Полтавській областях.

Очільник ГУР МО Кирило Буданов зазначив, що "російські атаки на інфраструктуру було сплановано тижнями раніше. Кремль використовує зиму як зброю, намагаючись деморалізувати людей, які залишаються сильними попри все заподіяне окупантами".

Українські захисники цього дня знищили понад 40 російських ракет. Їхня вартість, за оцінками військових експертів, становить 400-600 млн доларів.

Вл. інф.