Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не бачить необхідності поспішати з прийняттям євроінтеграційних законопроектів. А робоча група, яка готує відповідну законодавчу базу, на його думку, повинна продовжувати роботу. «Необхідно будувати державу, яка відповідатиме сподіванням громадян, адже ні європейці, ні росіяни за нас це не зроблять», — зазначив лідер фракції Партії регіонів на вчорашньому брифінгу.

«Уряд вирішив зупинитися в процесі підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, бо ми дуже швидкими темпами йшли до прийняття євроінтеграційних законопроектів, у результаті чого повністю розбалансували ситуацію з нашим основним партнером Російською Федерацією та країнами Митного союзу, що вплинуло на економіку нашої держави. Ми втратили за три місяці 5,5 мільярда доларів у взаємному товарообороті з Росією. Практично зупинився машинобудівний комплекс, вагонобудування, не працює суднобудування, проблеми почалися в авіабудуванні тощо. Тому уряд узяв паузу з підписанням Угоди, щоб розібратися в економіці країни та відновити відносини з основними партнерами», — розповів О. Єфремов.

Він вважає, що ніякої катастрофи не сталося. «Ми повинні продовжити вдосконалювати нашу законодавчу базу, вибудовувати технічні та соціальні стандарти відповідно до європейських стандартів. Тому я радив би представникам опозиції замість гасел зайнятися конкретною роботою», — зазначив голова фракції ПР.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.