Також противник продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення. За добу (на ранок 1.11) окупанти завдали 60 ракетних та 15 авіаційних ударів, здійснили понад 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ударів зазнали райони понад 50 населених пунктів, зокрема: Соледар, Вугледар, Яковлівка, Веселе Донецької області.

Попри погіршення погоди наступ наших військових триває. Але його темп, як визнає Генштаб, знизився. Після звільнення Лиману і сходу Харківщини українські війська ведуть бої в районі Сватового і Кремінної — це вже Луганщина. Наступ ЗСУ тут продовжується, але Росія встигла стягнути туди значні сили й укріпити кілька рубежів оборони. Є гарні новини й під Бахмутом.

Там вдалося відкинути на декілька кілометрів окупаційні сили від міста, найгарячішої точки Донецької області. Утім, ворожі атаки там відбуваються цілодобово, хвилями. Артилерія окупантів, як реактивна, так і ствольна, не стихає. Місто все більше руйнується через обстріли. Група «Вагнера», яка становить основу наступального угруповання, не рахує втрат.
Водночас окупанти продовжують стягувати сили через Дніпро на західний берег, чекаючи наступу на Херсон. У Чорнобаївці та Білозерці, за кілька кілометрів від Херсона на захід та північ, вони натягли колючий дріт. Лінія фронту на даний момент — не менш як за 20 кілометрів від обласного центру.

Російські окупанти та колаборанти повернулися до заяв, нібито ЗСУ планує підірвати Каховську ГЕС. Ворог розширив зону евакуації на 15 кілометрів від річки Дніпро, що суперечить попередньому твердженню, що дамбу складно зруйнувати. Про це йдеться у повідомленні американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що зміна риторики має на меті залякуванням посилити евакуацію із західного берега та пояснити відступ росіян на східний. Україні сценарій вибуху невигідний ані у військовому плані, ані у плані безпеки ЗАЕС.

На думку керівника ГУР МО України Кирила Буданова, операція зі звільнення тимчасово окупованого Херсона триватиме до кінця листопада. За його словами, сьогодні в Херсоні перебувають найбільш боєздатні та підготовлені російські підрозділи. Також Кирило Буданов назвав кількість військ, які готуються обороняти Херсон. Зокрема, на правому та лівому берегах Дніпра перебувають понад 40 тисяч російських військовослужбовців. Кирило Буданов наголосив, що ЗСУ прагнутимуть оточити та ізолювати Херсон.

Головнокомандувач Збройних Сил Валерій Залужний заявив, що українським військовим «перемога дається дуже важко, але вона неодмінно буде». Про це йдеться в його дописі у Фейсбуці. «Не знаю, як хто, але ми тримаємося, перегруповуємося, нарощуємо резерви, зміцнюємо оборону і поступово звільняємо рідну землю», — зазначив він.