Про досягнення регіону в цифровізації повідомив заступник начальника Закарпатської ОВА Олександр Пацкан, котрий узяв участь у стратегічній сесії «Регіональна цифровізація-2023» (на знімку). Захід провели в Черкасах.

«Наш регіон залишається серед лідерів у напрямі цифровізації, а з початком повномасштабного вторгнення рф робота над розвитком цієї сфери лише посилилася», — запевнив посадовець.

З 24 лютого на Закарпатті відкрили найбільше в Україні ЦНАПів. П’ять осередків за-працювали в селищах Буштино, Великий Бичків, Вилок, Королево і селі Нересниця.

За словами заступника начальника ОВА, у ЦНАПах регіону за цей період надали 172235 послуг вимушеним переселенцям, працевлаштували 10 фахівців з інших регіонів. Також усі осередки переформатували в центри допомоги внутрішньо переміщеним особам. Влада постійно працює над розвитком мережі центрів і збільшенням кількості послуг, адже цей напрям є одним із пріоритетних на шляху цифровізації області.

Також В. Пацкан наголосив, що в умовах воєнного стану цифровізація необхідна для забезпечення безперебійного функціонування критичної інфраструктури, надання адмінпослуг, організації освітнього процесу, кібербезпеки.

Закарпатська область.

Фото прес-служби ОВА.