За добу (станом на ранок 2.11) підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Макіївка, Невське і Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Спірне, Бахмут, Майорськ, Первомайське, Новомихайлівка, Водяне, Павлівка і Пречистівка Донецької області. За даними Генштабу, ворог завдав сім ракетних та понад 40 авіаційних ударів, здійснив більш як 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ворожих ударів зазнали райони понад 25 населених пунктів. Серед них — Краматорськ, Миколаїв, Полтава, Микільське Запорізької області та Павлівка на Донеччині.

Тривають запеклі бойові дії поблизу Сватового. Тримають рубежі наші захисники й біля Бахмута. Ворог намагається обійти місто, концентруючи сили навколо Авдіївки та Мар’їнки. Складна ситуація й у районі Пісків. Ворогу вдалося просунутися до південних околиць Водяного та Опитного. Наступ противника тут — це один з напрямків, який пов’язаний зі спробою окупантів оточити Авдіївку.

Продовжують нищити ворога наші воїни й на південному фронті. Там авіація завдала вісім ударів по позиціях російського агресора. «Українські ракетно-артилерійські підрозділи виконали майже 160 вогневих завдань.

Забезпечено зменшення ворожого війська на 25 рашистів, три РСЗВ «Град», самохідну великокаліберну гаубицю «Акація», самохідну артилерійсько-мінометну установку «Нона», ЗРК «Тор» та 11 одиниць авто-
бронетехніки», — йдеться у зведенні Оперативного командування «Південь».

За інформацією наших військових, загарбники продовжують примусове переселення українців з Херсонської області — людей вивозять автобусами та забороняють виїзд приватним транспортом. «З населеного пункту Велика Лепетиха окупанти вивозять людей автобусами. Виїзд приватним транспортом заборонено. Також відзначено переміщення російськими окупантами архівних документів з адміністративних будівель Херсона», — повідомляє Генштаб.