Серед них, зокрема, викладачі та студенти, шеф-кухарі та підприємці. З початку повномасштабної війни вони готували обіди, забезпечували переселенців одягом, формували гуманітарні вантажі для військових, доправляли автомобілі. Їх нагородили годинниками від Рівненської облдержадміністрації.

«Відзначаємо людей, які ще в лютому першими взялися допомагати іншим без жодної підказки і спонукань. Власним прикладом ви надихнули і повели за собою інших. Тож кожен із вас заслуговує на вдячність», — прокоментував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. Він також додав, що ці відзнаки не так особисті, як колективні, бо це визнання команди. Адже деякі речі поодинці зробити неможливо — лише спільно.

Нагороди отримала команда «Волонтерська кухня Збройних сил України». У пікові періоди вони готували до 5 тисяч порцій гарячих страв на день для військових частин ЗСУ, підрозділів тероборони, правоохоронців, добровольчих формувань. Також відзначили «Волонтерський склад», який розпочав свою роботу з 26 лютого у приватному приміщенні Ніни Кроки на безплатній основі. На сьогодні сформовано та відправлено 705 вантажів. Нагородили і команду «Центру забезпечення одягом внутрішньо переміщених осіб «ПКС Хімік». До його роботи долучилися викладачі та студенти Національного університету «Острозька академія». З початку функціонування центру тут отримали допомогу 24 436 переселенців. Не забули відзначити і волонтерів зі Львівщини, які займаються автомобілями для ЗСУ.