За добу (на ранок 4.11) противник завдав 4 ракетних та 28 авіаційних ударів, здійснив понад 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Постраждали понад 30 населених пунктів Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Херсонської та інших областей.

За даними Генштабу, Бахмутський напрямок залишається одним з найгарячіших ділянок фронту. Ворог зосередив тут значні сили та щодня намагається штурмувати. Щоб захопити Бахмут та вийти на стратегічні дороги у Донецькій області, росія кладе сотні своїх військових. Однак наші захисники мужньо тримають оборону, стримують навалу окупантів і дають їм відсіч.

Неспокійно і у південних областях. Окупанти гатили на Запорізькому напрямку — з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гуляйполе, Дорожнянка, Новоандріївка, Ольгівське, Щербаки та Малі Щербаки. «На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 25 населених пунктів уздовж лінії зіткнення. Крім того, ворог продовжував повітряну розвідку. Активно задіював БпЛА, здійснив до 30 вильотів», — зазначили в штабі.

Авіація Сил оборони завдала по ворогу 21 удар. Під ураження потрапили 20 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також позиція засобів протиповітряної оборони противника.
ЗСУ збили три дрони-камікадзе «Шахед-136».

Україна отримує стратегічну та оперативну ініціативу по всій лінії фронту. Основне завдання ЗСУ — визволити окуповані території, не допустити захоплення нових територій, забезпечити прикриття об’єктів критичної інфраструктури засобами ППО.

Принаймні про це днями говорив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний із головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі. Під час бесіди В. Залужний зазначив: «Попри абсолютну вогневу перевагу противника та збільшення кількості військ шляхом мобілізованих росіяни не мають успіху по всій лінії фронту».