Непідписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом — це неймовірні втрати для кожного українця, втрата шансу на справедливу зарплату, пенсію, нові робочі місця, інвестиції у вітчизняну економіку, на членство в демократичній цивілізованій європейській сім`ї. Про це вчора під час брифінгу заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк (на знімку).

Опозиція, за його словами, розпочала збір підписів і внесла резолюцію про недовіру Кабінету Міністрів. Крім того, за словами парламентарія, те, що глава держави порушив особисто підписаний закон про основи внутрішньої і зовнішньої безпеки України, є прямою підставою для його імпічменту.

Він переконаний, що Угоду про асоціацію з ЄС підпишуть нові Президент, уряд і парламент.

«Перші кроки вже зробило громадянське суспільство, які вчора опівночі зібралися на Майдані Незалежності і борються за своє майбутнє. Ми закликаємо українську громаду 24 листопада о 12-й годині прийти до пам’ятника Т. Г. Шевченку в Києві та показати, хто в країні господар, та боротися за свої права і європейське майбутнє. Це шлях дуже складний і дуже довгий, але це єдиний правильний шлях. Саме тому опозиція має продемонструвати згуртованість і спільний план дій. У нас закріплено чергування народних депутатів. Ми змобілізували прихильників по всіх областях країни. У нас є стратегічні і тактичні кроки», — підкреслив А. Яценюк.

Коментуючи заяву Прем’єр-міністра Миколи Азарова про те, що начебто Кабмін був змушений відмовитися від підписання Угоди про асоціацію з ЄС через вимоги Міжнародного валютного фонду, лідер «Батьківщини» заявив: основна вимога МВФ — це збалансувати державний бюджет.

Також, за його словами, була чітка заява МВФ, ЄС та США: якщо Україна підпише Угоду в Вільнюсі, то наша держава отримає безпрецедентну фінансову і політичну допомогу від західних партнерів.