«Це бюджет Перемоги, саме так ми його називаємо», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко (на знімку) в ефірі національного телемарафону «UA разом», за підсумками пленарного засідання у четвер, 3 листопада.

Перший віце-спікер зауважив, що в ухваленому Держбюджеті-2023 закладена рекордна сума на безпеку та оборону — понад один трильйон гривень.

«Покращився макрофінансовий прогноз, знизився курс валют і закладено курс гривні до долара — це результат перемовин із міжнародними фінансовими організаціями, насамперед із Міжнародним валютним фондом, який поглянув на нашу економіку збоку та зауважив, що в Україні стабільна фінансова система попри війну», — водночас акцентував Олександр Корнієнко.

Окрім того, він зазначив, що в Держбюджеті-2023 покращено прогноз щодо курсу гривні до долара на кінець 2023 року: «Цей оптимізм пов’язаний із тим, що наступного року закладається зростання економіки у приблизно три відсотки, адже економічна ситуація завдяки постійній підтримці партнерів стабільно тримається або навіть трохи зростає — навіть в умовах війни».

«Є обіцянки партнерів, ми можемо далі на них розраховувати — розуміємо, скільки грошей буде в країні, в економіці, скільки грошей зможе Національний банк накопичувати у золотовалютних запасах і скільки навпаки продаватиме, щоби підтримувати курс гривні, — це все більш прогнозовано», — заявив Олександр Корнієнко, порівнюючи ухвалений Держбюджет із попереднім.

Також Перший заступник глави парламенту повідомив, що у фінальному документі у пріоритеті залишилися соціальне забезпечення, освіта, медицина, заходи з ліквідації збройної агресії, відновлення/будівництво доріг та регіональний розвиток.

«Попри війну й постійні терористичні атаки російської федерації український парламент продовжує працювати та докладати максимум зусиль для забезпечення життя людей і Перемоги України», — резюмував насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.