За даними Генштабу ЗСУ на 9.11, за минулу добу українські захисники відбили ворожі атаки на Луганщині та Донеччині, а також завдали ударів з неба і землі по 14 районах зосередження живої сили противника.

Водночас рашисти здійснили 7 ракетних, 32 авіаційні удари та понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по районах Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

Своєю чергою наша авіація завдала по ворогу 18 ударів. Під ураження потрапили 4 взводні опорні пункти, 10 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 4 позиції засобів ППО окупантів.

Збройні Сили України з 24 лютого по 9 листопада ліквідували майже 77 тисяч 950 путінських вояк, при цьому тільки за минулу добу — 780 осіб, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Республіка білорусь продовжує підтримувати збройну агресію рф проти України, надаючи їй свою інфраструктуру, територію та повітряний простір. Триває формування російсько-білоруського угруповання військ... У складі прикордонних військ рб створюються підрозділи операторів ударних БпЛА.

Станом на вечір 8 листопада у Чорному морі в пунктах базування залишалися усі кораблі-носії крилатих ракет російських ВМС.

«Ворог продовжує застосовувати ракети різних систем, ударні дрони та інші засоби вогневого ураження по об’єктах критичної інфраструктури та по прилеглих до лінії фронту територіальних громадах. Тимчасове зниження ворожої активності — не привід розслаблятися. Слід пам’ятати, що війна триває, ворог підступний, а загрози — актуальні. Не наражайте себе на небезпеку та будьте завжди готові оперативно відреагувати на сигнал повітряної тривоги», — йдеться у зверненні до українців ОК «Південь». Його речниця Наталія Гуменюк у коментарі «Еспресо» зазначила: відтягування російських ракетоносіїв до Новоросійська не має заспокоювати, адже пуски ракет можливі навіть звідти.

За її словами, ППО потрібен додатковий час, щоб підготуватися до реагування на такі далекі запуски ракет, утім, бували випадки, коли ракетоносії екстрено виходили в море протягом кількох годин і робили пуск. Мовляв, відсутність їх на чергуванні «звісно, трохи дає видихнути, але все-таки не знімає напруження», тому що за кілька годин ракетоносій може з’явитися у Чорному морі...

Росія вийде з цієї війни слабшою, ніж вона була. Про це заявив заступник міністра оборони США Колін Каль, передає Укрінформ з посиланням на CNN. За його словами, з початку повномасштабного вторгнення в Україну рф уже втратила половину своїх основних бойових танків і використала більшу частину своєї високоточної зброї, а «санкції та експортний контроль дуже ускладнять їм відновлення своєї армії до того рівня, який був до війни».