Також премії вручили лауреатам іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених-докторів наук за 2021 рік.

Він акцентував на символізмі того, що вручення відбувається у Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку, який відзначається щорічно 10 листопада.

«Верховна Рада України завжди приділяла велику увагу питанню науки і багато вже для цього зроблено. Ваш шлях — важливий для України, за нього варто боротися, за нього варто віддавати кращі роки свого життя. У кожного свій фронт боротьби і ваш — науковий. Мені приємно, що ви не зупиняєтеся, тому що молода українська наука сьогодні — це те, що будуватиме майбутнє нашої держави завтра», — наголосив Руслан Стефанчук.

Він зауважив, що наукова діяльність — це важка праця, яка викликає глибоку повагу і вдячність, особливо сьогодні, під час війни. І нагородження відзнаками Парламенту — це прояв того, що вчені не втрачають розуміння цінності та важливості своїх досягнень.

«За розумною країною — майбутнє нашої держави. Тому я дуже хочу побажати вам не втратити цього шляху, а торувати його надалі. Хочу, щоб ви знали, що ваш труд потрібен державі та завжди цінуватиметься у нашій країні», — підкреслив Голова Українського парламенту.

ДОВІДКОВО

На здобуття Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2020 рік було висунуто 118 робіт претендентів. Конкурс був найбільшим за всі роки отримання цієї нагороди і склав майже чотири роботи на одну Премію. Переможцями конкурсу стали 30 робіт 67 науковців. Серед переможців — 13 докторів наук, 43 кандидати наук та 11 молодих учених без наукового ступеня.
На здобуття іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених-докторів наук за 2021 рік було висунуто 90 робіт претендентів. Конкурс становив три особи на одну стипендію. Стипендії встановлюються за поданням Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій на основі рейтингового подання відповідної Конкурсної комісії за результатами експертиз.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.