Унаслідок тяжких боїв, які тривали не день і не два, а усі ці довгі місяці, поки херсонці мужньо боролися з окупацією, ЗСУ зайшли у місто 11 листопада та звільнили Херсон від російських окупантів.

Так про звільнення Херсона написала на своєму офіційному каналі у Телеграмі Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк: «Херсон повертається. Херсон – це Україна!».

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак теж зробив свою офіційну заяву.

ГУР Міноборони офіційно повідомило: «Херсон повертається під контроль України, в місто заходять частини ЗСУ. Шляхи відступу російських окупантів – під вогневим контролем української армії, – попередили в ГУР. – Будь-які спроби протидіяти Збройним силам України будуть припинені. Кожен російський військовослужбовець, який чинитиме опір, буде знищений» .

Про це йдеться у зверненні, де  ГУР закликало російських військових здаватися в полон і не чинити опору збройним силам України: «Ви маєте єдиний шанс уникнути загибелі – негайно здатися в полон.

У разі добровільної здачі в полон Україна гарантує вам збереження життя та безпеку. Ми дотримуємося Женевських конвенцій, гарантуємо військовополоненим харчування, медичну допомогу та можливість вашого обміну на військовослужбовців українських Збройних Сил, які перебувають у полоні в Російській Федерації», – наголошується у повідомленні.

Крім того, російські окупанти щодня втрачають все більше як особового складу, так і техніки.

За матеріалами Вікон, Фокусу.
.