За їхніми прогнозами, у найближчі тижні туди прибудуть додаткові мобілізовані рф військовослужбовці, а також сили, виведені із західної частини Херсонської області.

Російський наступ у Донецькій області, ймовірно, матиме на меті змусити ЗСУ віддати частину сил на оборону в цій області, але ЗСУ, вірогідно, спрямують принаймні частину відновленої бойової потужності або на посилення свого поточного контрнаступу в Луганській області, або на відкриття нового контрнаступу в іншому місці, припускають в ISW.

Спостерігачі називають російські сили, що діють у Донецькій області (а це частини регулярної армії, мобілізовані, бійці ПВК «Вагнер», формування «Барс» (добровольчий резерв), ополченці з так званих днр/лнр, чеченські підрозділи Рамзана Кадирова), химерним конгломератом сил, який має значно меншу ефективну бойову міць, ніж угруповання регулярних частин аналогічної чисельності.

«Це дивне поєднання сил, ймовірно, досягне певних успіхів завдяки чисельній перевазі, але українські захисники, ймовірно підкріплені, змусять його зупинитися протягом наступних кількох місяців неподалік вихідних позицій», — вважають аналітики ISW.

Одночасно Генштаб ЗСУ повідомляє, що росіяни створюють оборону окупованого Мелітополя та споруджують по периметру міста укріплення й фортифікаційні споруди. А також формують на аеродромі під містом нову базу. Зазначається, що цей об’єкт розміщений у межах досяжності HIMARS з поточних позицій ЗСУ...

Відповідно до інформації Генштабу, до Мелітополя прибувають російські колони з боку Токмака. Експерти не виключають, що у місто перекидаються штабні та тилові підрозділи, які раніше перебували у ближчій до фронту зоні. І, можливо, саме Мелітополю командування армії рф відвело роль головного вузла оборони. Все це свідчить про те, що ворог очікує удару українських сил у напрямку Токмака з виходом на Мелітополь із подальшим просуванням до адміністративних кордонів з Кримом. А саме цей вектор, з точки зору розсікання та оточення значних сил противника, видається найбільш очевидним. В ідеалізованій ситуації це дає змогу вийти на берег Азовського моря, знищити сухопутний міст до Криму, а також відрізати все угруповання окупантів на лівому березі Дніпра, вважають оглядачі Defanse Express.