Про це повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко в ефірі національного телемарафону «UA разом».

Перший віцеспікер наголосив, що Парламент України, як представник народу, говорить від його імені. «Усі подібні речі йдуть від Верховної Ради України: визнання Курильських островів окупованими росією, визнання державного суверенітету Чеченської Республіки Ічкерія», — зауважив Олександр Корнієнко, додавши, що народні депутати України й далі працюватимуть у цьому напрямі.

«Українці, як ніхто інший, розуміють, що росії не місце у нормальних спільнотах», — акцентував Перший заступник Голови Парламенту.

«Вчора ми бачили голосування щодо створення спеціального реєстру збитків, завданих Україні росією, у Генасамблеї ООН», — повідомив Олександр Корнієнко, заявивши, що за голосуванням було видно, що досить багато країн, на жаль, досі підтримують росію і з цим також треба працювати.

«G7, G20 — це не усталені міжнародні організації, як, наприклад, ООН, НАТО або ЄС. Парламенти країн не голосують за перебування своєї чи інших країн. Тому питання виключення росії має вирішуватися легше», — зазначив Олександр Корнієнко.

Насамкінець Перший віцеспікер зауважив, що рф — це «недоімперія у стилі 17 сторіччя у 21 столітті»: «Виключення росії з Групи двадцяти — справа часу. Багато країн засуджують анексії, вбивства та ракетні атаки, які скоює російська федерація як держава-терорист». Він додав, що це поганий прецедент для світу, який водночас також не визнається в багатьох країнах африканського континенту.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото: rada.gov.ua