Про це голова Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики заявив під час зустрічі з аграріями Дніпропетровської області, яка днями відбулася у Дніпровському аграрно-економічному університеті.

Найбільше аграріїв турбує складність логістики вивезення врожаю з-під обстрілів, високі ціни на мінеральні добрива, труднощі з меліорацією та зрошенням полів.
«Дніпропетровська область — це два мільйони гектарів родючої землі, це сотні підприємств, які забезпечують продбезпеку країни, — виробники борошна, хліба, м’яса, макаронів, овочів, фруктів. Внесок регіону у стабільність продовольчої ситуації в Україні під час війни — надзвичайний. А отже, й усі проблемні питання аграріїв мають бути почуті та вирішені», — зазначив Олександр Гайду (на знімку в центрі).

За словами очільника комітету, незважаючи на постійні обстріли, активні бойові дії у сусідніх областях, труднощі з логістикою та ресурсами, аграрії Дніпропетровщини показують хороші темпи зі збору врожаю та сівби озимих. Одним із перших підприємств, якому Мінагрополітики погодило грант на створення та розвиток тепличного господарства, теж є виробник із Дніпропетровської області.

«Переконаний, що майбутнє саме за аграріями, які можуть не просто виживати, а й змінюватися та розвиватися в таких надскладних умовах. А законодавці у свою чергу будуть працювати над створенням відповідних умов», — підкреслив Олександр Гайду.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.