Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

Зокрема, висловлено серйозну стурбованість тим, що російська федерація не прислухалася до закликів Ради негайно припинити всі дії на ядерних об’єктах в Україні.

Також у резолюції прямо вказується, що МАГАТЕ закликало росію негайно вивести свої сили із Запорізької атомної електростанції, що на півдні України. «Рада висловлює серйозну стурбованість у зв’язку з неприйнятним тиском на український оперативний персонал Запорізької атомної електростанції та його затриманнями, а також неодноразовими перебоями у зовнішньому енергопостачанні внаслідок обстрілів прилеглої території», — додається у тексті.

За резолюцію проголосували 24 країни Ради керуючих МАГАТЕ, дві (Китай і росія) — проти, сім (Кенія, Намібія, Індія, Пакистан, Саудівська Аравія, Південна Африка, В’єтнам) — утрималися, ще дві — були відсутні під час голосування.

У попередній резолюції, ухваленій у вересні, Рада керуючих МАГАТЕ зажадала від росії припинити окупацію Запорізької атомної електростанції.

Нагадаємо: ситуація на ЗАЕС опинилася у центрі уваги від початку серпня, коли російські військові почали обстріли станції.