Про це наголосив Перший віцеспікер, анонсуючи робочий візит та участь у 43-й Генеральній Асамблеї АІРА в Камбоджі разом із парламентською делегацією, яку він очолює. До її складу також входять народні депутати України, члени Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва: Голова Комітету Олександр Мережко та членкиня Комітету Ольга Руденко.

Насамперед Олександр Корнієнко повідомив, що основна мета — «пояснювати, наводити аргументи та переконувати підтримувати Україну, як на міжнародному рівні, так й у спільних ініціативах»: «Та найголовніше — у нашій спільній боротьбі проти російського агресора, що розгорнув кровопролитну війну та загрожує існуванню світового порядку».

Окрім того, Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко повідомив про велику кількість двосторонніх зустрічей на Генасамблеї ACEAH із колегами-спостерігачами. Він додав, що Україна отримала такий статус спостерігача під час 42-ї сесії ГА МА АСЕАН 23-25.08.2021 року: «Будемо активно користуватися цією можливістю».

«На саміті країн АСEAH побував Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Зараз вирушає вже парламентська делегація. Інформуватимемо вас в оперативному режимі», — насамкінець зауважив Перший віцеспікер.

Довідково. Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко перебуватиме з робочим візитом у Королівстві Камбоджа 21-23 листопада 2022 року. Передбачено участь Першого віцеспікера у 43-ї Генеральній асамблеї Міжпарламентської Асамблеї Асоціації держав Південно-Східної Азії (МА АСЕАН, ASEAN Inter-Parliamentary Assembly), а також виступ на відкритті пленарної сесії 43-ї Генеральної асамблеї МА АСЕАН від України у частині заяв голів делегацій країн-спостерігачів.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України