Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук з учасниками церемонії нагородження відзнаками парламенту працівників медійної сфери.

«Хотів би, щоби це було приурочено до Дня працівників телебачення та  радіомовлення, але в цей час Верховна Рада сама працювала, – сказав Руслан Стефанчук. – Тоді в нас були засідання.

Тому саме сьогодні, в міжнародний день телебачення, вирішили звернутися до вас і від імені парламенту подякувати за вашу роботу. За те, що кожного дня ви знаходитеся на своєму фронті».

«Нині час, у який ми переоцінюємо багато цінностей, – звернувся очільник законодавчого органу влади до працівників ЗМІ. – Таких цінностей, як безпека та демократія, свобода та гідність. Переоцінюємо ми й цінність свободи слова, й донесення правдивої інформації до народу України. Так сталося, що в цей період саме вашими очима, через ваші камери і коментарі, народ отримує таку необхідну для нього правду, яка є надзвичайно важливою для всього українського суспільства».

Руслан Стефанчук подякував журналістам за складні і непрості питання, які вони ставлять, за «творчий неспокій», який створюють та за небайдужість. «Чомусь ми забуваємо про це говорити, але саме небайдужість формує націю, – зауважив він. – Тому спасибі за те, що не даєте владі розслабитися, за те, що ми разом нині воюємо кожен на своєму фронті й за те, що ви разом зі Збройними Силами України торуєте шлях на своєму фронті».

Глава парламенту вручив кілька десятків почесних грамот, грамот та подяк Верховної Ради «за вагомий особистий внесок у розвиток інформаційного простору Незалежної України, проявлену мужність, професійну майстерність під час об’єктивного і оперативного висвітлення суспільно-політичних подій в умовах воєнного стану».

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.