В обороні, рейді, атаці. Ви завжди перші там, де найважче та найнебезпечніше. Ви одні з перших, хто пішов на захист східних кордонів України у 2014-му, ви ті, хто перший зробив постріл у відповідь. Перші, хто зазнав втрат... У 2014 році українські десантники на висоті Браво перші зустрілися з російськими окупантами. Висоту обстрілювали протягом 19 годин. Орки думали, що вибили десантників з висот, але нічого в них не вийшло!

У 2022 році в ході виснажливих боїв на Донеччині до морпіхів на допомогу прийшли побратими з ДШВ. У момент, який міг стати останнім, «завжди вірним» прийшла на допомогу ротно-тактична група «завжди перших». Ставши пліч-о-пліч, ви дали потужну відповідь трьом батальйонно-тактичним групам орків.

У часи доленосних випробувань для нашої держави ви на практиці довели високу підготовленість, навченість та професіоналізм. Вірність звитязі!

І сьогодні, у день професійного свята, українські десантники продовжують упевнено і завзято боронити нашу державу, даючи гідну відсіч російському агресору.

Я дякую кожному, хто несе службу сьогодні. І схиляю голову перед кожним, хто віддав за нашу незалежність найдорожче — своє життя.

Зі святом, козаки!

Все буде Україна!

Олексій РЕЗНІКОВ, міністр оборони України.

***

Дорогі бойові друзі!

Вітаю вас із Днем Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Ви завжди перші! Ви там, де найважче. Ви пройшли особливий відбір і виснажливу підготовку. Саме тому ви є елітою війська і гордістю нації.

Загартовані у важких боях, ви дали гідну відсіч ворогу. Всі без винятку бригади наших Десантно-штурмових військ — легендарні. Я дякую кожному десантнику за службу, за вірність військовій присязі та клятві десантника.

Схиляю голову перед тими, чия кров назавжди влилася в колір ваших беретів.

Вітаю зі святом! Пишаюся та покладаюся на вас!

Слава ДШВ!

Слава Україні!

Валерій ЗАЛУЖНИЙ, генерал, Головнокомандувач Збройних Сил України.