Про це попереджає влада і говорять військові. Мета кремля — знеструмити Україну, позбавити нас благ цивілізованого життя, занурити в темряву, спровокувати хаос… Путінський режим веде війну з цивільним населенням, бо на полі бою «друга армія світу» програє ЗСУ.

У понеділок зранку ОК «Південь» повідомило, що в Чорному морі вперше за кілька діб з’явився корабель-ракетоносець з вісьмома «Калібрами». Отож новий тиждень може початися з чергових ракетних атак росіян. Одночасно спостерігалася передислокація стратегічних бомбардувальників рф Ту-95мс з аеродрому Рязанської області в Саратовську. Експерти кажуть: таке відбувається у стані ворога зазвичай перед масованими ударами…

Крім того, після звільнення Херсона нашими захисниками російська артилерія не припиняє його «кошмарити».

«Місто є вразливим, оскільки залишається в зоні досяжності більшості російських артилерійських систем, які зараз ведуть вогонь зі східного берега Дніпра, з тилу нещодавно укріплених оборонних ліній» — зазначає британська розвідка.

При цьому значна частина шкоди, ймовірно, завдається Херсону внаслідок застосування росією реактивних систем залпового вогню, головним чином БМ-21 «Град», зазначає британська розвідка у своєму звіті.

Водночас триває воєнна операція на Кінбурнській косі, яка є останнім форпостом окупантів у Миколаївської області. За словами керівниці об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталі Гуменюк, там — бойові дії, і робота дуже складна, зокрема і через специфічні погодні умови (шторми, вітер) та географічне розташування… Мовляв, варто дочекатися офіційного зведення Генерального штабу, тільки він може «сповістити про те, що дійсно відбувається, і коли дійсно можна радіти».

У свою чергу Інститут вивчення війни (ISW) проаналізував супутникові знімки укріплення окупантів у Херсонській області і вказав їхню вразливість.

Російські військові очікують, що українські Сили оборони можуть перетнути річку Дніпро і провести контрнаступальні операції на сході Херсонської області, загрожуючи всім важливим наземним лініям зв’язку з Криму на материк. При цьому противник не розраховує на те, що зможе перешкодити ЗСУ форсувати річку і не надає пріоритетності своїм оборонним позиціям, які б зупинили таку переправу.

Росіяни укріплюють свої позиції вздовж критично важливих ліній зіткнення на сході Херсонської області. Знімки показують, що путінська армія приділяє першочергову увагу риттю окопів і спорудженню протитанкових укріплень типу «зуби дракона» вздовж ліній розмежування, які з’єднують російські війська на східному (лівому) березі Дніпра з південно-східними тиловими районами в Херсонській області та Криму, а також зі східними тиловими районами навколо Мелітополя Запорізької області.

Більшість цих польових фортифікаційних споруд розташовано безпосередньо на самих лініях розмежування і здебільшого орієнтовано перпендикулярно до самих доріг. Таким чином, вони більше схожі на добре продумані блокпости, ніж на частини цілісних оборонних ліній, стверджують аналітики ISW. Вони також зазначають, що окупаційні війська потужно укріпили трикілометрову смугу землі, що відокремлює Кінбурнську косу від материкової частини Херсонської області, та уздовж пляжів на південь і схід від цієї смуги.