«Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?». Одне питання в бюлетені. Понад 90% відповідей «так». Незалежна Україна. Вільна Україна.

1 грудня 1991 року було проведено Всеукраїнський референдум на підтвердження Акта проголошення незалежності України. Український народ підтвердив прагнення жити в суверенній державі та не залишив жодних сумнівів для міжнародної спільноти, що вони хочуть мати СВОЮ самостійну державу.

Наша історія підтверджує, що українці живуть з прагненням до незалежності та вільної держави. Ми будемо боротися за демократичність та суверенність! За ці роки маємо багато досягнень, важливих рішень та перемог. Але одна з найважливіших перемог попереду. Це знаємо ми, це знає весь світ.

Наша незалежність може не подобатися сусідові. Він намагається вкрасти території НЕЗАЛЕЖНОЇ України, яка має свої чіткі кордони. Але ми незламний та єдиний народ, який душу і тіло положить за нашу свободу. Україна залишиться незалежною без змін кілометражу — у своїх межах, зі своїми людьми, зі своєю свободою і БЕЗ ВАС. Без росії.

Дякую українцям за важливі рішення та демократію.

Дякую українцям за боротьбу проти російської агресії на всіх фронтах.

Дякую українцям за незламність та єдність.

Все буде Україна! Слава Україні!

Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр КОРНІЄНКО.