Представники глобального партнерства та адвокації в неурядовій організації «Doctors with Africa CUAMM» прибули до України вдруге. За словами її керівника дона Данте Карраро, основну свою діяльність організація здійснює на території країн Африки. Та коли в одній з найбільших європейських держав — Україні — через війну виникла загроза життю
і здоров’ю людей, волонтери «CUAMM» вирішили скеру-вати свої зусилля, щоб допомогти українцям у важкий час.

«Кризова ситуація в енергетиці нашої держави, що виникла внаслідок терористичних дій росії, серйозно загрожує мирному населенню. І хоча Чернівецька область глибоко в тилу, її інфраструктура все одно зазнала уражень. Як по всій Україні, наші жителі багато годин поспіль залишаються без електроенергії. Тому ми повинні облаштувати місця, де люди могли б зарядити батареї, ліхтарі, гаджети, зігрітися і, можливо, поїсти гарячої їжі», — зазначив під час зустрічі Олексій Бойко.

Принагідно голова подякував Наталії Савці — представниці громадської організації «Волонтерський рух Буковини» — за посередництво та налагодження ефективних партнерських відносин із представниками міжнародної місії.

За словами Олексія Бойка, під час зустрічі сторони домовилися про передачу для Чернівецької області спеціальних наметів, які можна швидко обігріти, а також пічок та термоковдр. Їх буде встановлено у місті Чернівці та громадах, де є найбільше внутрішньо переміщених осіб.

Фото прес-служби облради.