Зважаючи на «ретроспективність» цієї праці, там є чимало важливого для переосмислення. Наприклад, як так вийшло, що спецслужби ворога недооцінили потенціал ЗСУ і де прорахувались у своїх прогнозах. Оглядачі Defanse Express проаналізували це дослідження і зробили такі висновки.

Очевидно, коли росіяни намагались оцінити потенціал ЗСУ, вони дивилися на ситуацію «в таборі противника очима противника». Тож рашисти могли побачити наступне. Наприклад, у Сухопутних військах ЗСУ до початку лютого 2022 року мала місце висока плинність кадрів, тому що платня військовим залишала бажати кращого, не встигала за інфляцією та була нижча за позиції у приватному секторі. Тому нашому війську не вистачало дефіцитних спеціалістів, таких як, наприклад, зв’язківці, на підготовку яких витрачалися значні ресурси.

Що стосувалося наших потужностей в артилерії, то росіяни, скажімо, знали, що ми мали запас снарядів лише на шість тижнів інтенсивних боїв. Під час шести вибухів на арсеналах у 2014—2018 роках було знищено аж 210 тисяч тонн боєприпасів. Для порівняння: за п’ять років боїв на сході України наше військо використало лише 70 тисяч тонн 
боєприпасів.

Стосовно авіації та ППО «на руках» москви були дані, що в нас є приблизно 60 зенітно-ракетних дивізіонів та до 100 бойових літаків, чого було зовсім недостатньо для повноцінного прикриття повітряного простору України.

Але далі починаються моменти, які рашисти взагалі не стали брати до уваги, через свою імперську зверхність. Так, у нашої авіації було лише 100 бойових літаків. Але ж «ВКС РФ» на початок війни мали десь до сотні висококваліфікованих пілотів. І вже ця «кадрова» обставина врівноважувала сили сторін. Окрім того, наші льотчики та зенітники регулярно відпрацьовували вихід з-під ракетного удару ворога, що й зіграло свою роль у перші години 
24 лютого 2022 року.

А ще орки взагалі проігнорували кількість резервістів. Умотивовані бійці хотіли саме воювати, а не нести службу з усіма бюрократичними нюансами. Саме тому вони звільнялись зі служби в мирний час, а після вторгнення рф у лютому 2022-го всі як один повернулися до лав Сил оборони.

Таке враження, що рашисти аж настільки глибоко занурились у наш довоєнний «зрадофільський» дискурс, що забули про обов’язок об’єктивного аналізу даних. За що і продовжують розплачуватись кров’ю: кількість утилізованих орків станом на зараз уже перевищує 90 тисяч одиниць.