Цього разу дронами-камікадзе типу Shahed 136/131. За інформацією Генштабу ЗСУ, наші воїни збили 14 «літаючих мопедів», один БпЛА «Орлан-10» та ще два ворожі безпілотники, тип яких уточнюється.

ЗСУ потрібна зброя. На цьому під час телемарафону наголосив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Ми цього не приховуємо і західним партнерам кажемо — нам потрібна зброя. Зброя і ще раз зброя. Починаючи з артилерії, снарядів до цієї артилерії, броньованих автомашин, танків, літаків, всього. І партнери знають, цей наш перелік для того, щоб наші хлопці та дівчата могли бути на фронті більш успішними, ефективними, як ми це вже демонструємо дев’ять місяців», — сказав він.

Щодо необхідності проведення додаткової мобілізації, то, за словами очільника МОУ, питання поки що так не стоїть. Мовляв, у нас достатньо сьогодні людей у Збройних Силах України і взагалі — у секторі безпеки та оборони.

У свою чергу аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що влада рф попри офіційні заперечення, ймовірно, готується до другої хвилі мобілізації.

В ISW помітили, що кремль, схоже, відходить від обмежених повідомлень про війну, які він використовував для зменшення занепокоєння серед широкої російської громадськості щодо війни. В інституті зазначили: Бєлгородська та Курська області оголосили про формування загонів тероборони, наражаючи багатьох цивільних осіб на небезпеку війни під абсурдним приводом загрози українського наземного вторгнення в прикордонні регіони росії. Московські чиновники навіть розклеїли оголошення про спеціальну військову операцію...

«Рішення путіна віддати наказ про другу хвилю мобілізації, загальну мобілізацію або навіть офіційне оголошення війни Україні не усуне внутрішні обмеження російської військової потужності, доступної для війни в Україні в короткостроковій перспективі. Міністерство оборони росії може одночасно готувати лише приблизно 130 тис. призовників під час дворічного призовного циклу в мирний час і з великими складнощами намагається підготувати більшу кількість мобілізованих чоловіків за коротший період», — йдеться у повідомленні інституту.