«Україна відчуває та бачить підтримку світу — справжні друзі завжди поруч!» — наголосив насамперед Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час робочої зустрічі з делегацією парламентської групи дружби з Україною Парламенту Республіки Австрія на чолі з Головою Гельмутом Брандштеттером.

Перший віцеспікер зауважив, що між Україною та Австрією триває динамічний розвиток міжпарламентського діалогу: «Вдячні за підтримку всіх ініціатив — ухвалені резолюції та заяви із засудженням війни рф і скоєних її військами злочинів в Україні».

«Зараз ми виконуємо домашнє завдання, як кандидати у члени Європейського Союзу. Але вже наступного року наша мета — почати перемовини за вступ і стати членами європейської спільноти», — акцентував Олександр Корнієнко, додавши, що розраховує на подальшу підтримку Верховної Ради України відповідними парламентськими групами дружби.

Окрім того, Перший заступник Голови порушив питання важливості визнання Голодомору 1932—1933 років геноцидом Українського народу, висловивши сподівання, що відповідне рішення ухвалить й австрійська сторона. «Мав нагоду наголосити на важливості визнання росії державою-терористом чи спонсором тероризму, адже країна це підтверджує своїми вчинками — масовані атаки та обстріли, які спричиняють критичну ситуацію та наслідки й за межами України», — додав він.

Водночас Перший віцеспікер висловив вдячність Австрії за швидку допомогу Україні, зокрема, за надання трансформаторів, аби подолати проблемні питання відновлення, пов’язані з ракетним енергетичним та інфраструктурним терором рф. Також він подякував за участь Австрії в ініціативі Президента України Володимира Зеленського «Grain from Ukraine»: «Попри складні умови, Україна разом із партнерами допомагає країнам Африки, які зараз теж потребують підтримки у цій непростій ситуації».

«Спільні дії, спільні рішення, спільний тиск - разом зупинимо агресора та досягнемо миру, до якого приведе перемога України», — насамкінець наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.