Митрополиту Волинському і Луцькому Української православної церкви Нифонту 12 листопада вручено посвідчення і стрічку «Почесний громадянин Волині» (на знімку). Ця визначна для життя краю і передусім для Волинської єпархії подія сталася в обласному академічному муздрамтеатрі імені Лесі Українки під час відкриття науково-практичної конференції «Історія та сучасність Православ’я на Волині».

— Є постаті, які становлять честь і гордість краю, є його обличчям, — сказав, вручаючи митрополиту нагороду, голова обласної ради Володимир Войтович. — Владика Нифонт давно в людей отримав звання почесного громадянина Волині, котре обласна рада тільки офіційно затвердила. Ця нагорода є маленькою часткою вдячності за його служіння Волині і Церкві. Митрополит Нифонт робить нас усіх милосерднішими, духовними, добрішими. Він робить багато добрих справ, які нас об’єднують і змінюють на краще.

— Без духовенства, віруючих людей я мало що значив би у своєму житті. Люблю Волинь, мою земну Батьківщину, люблю її людей, люблю церковну службу, — сказав митрополит Нифонт, приймаючи нагороду.

Фото прес-служби Волинської єпархії УПЦ.