Вона зазначила, що українці дякують і пишаються партнерами України в Європі і світі, які всі дев’ять місяців активної фази війни не припиняють допомагати нашій державі.

«Але зараз нам уже потрібні союзники! Яких союзників ми потребуємо? Найперше, нам потрібні союзники, які б чітко сказали: «росія — це держава-терорист». Я дякую парламенту Нідерландів, який нещодавно ухвалив таке рішення. І я закликаю парламенти Бельгії та Люксембургу зробити це також!

Час напівтонів минув. Настав час називати чорне — чорним, а біле — білим. Гарантії безпеки потрібні тим, на кого нападають, а не тим, хто нападає», — наголосила Олена Кондратюк.
Заступниця Голови Верховної Ради також подякувала Бельгії, Нідерландам та Люксембургу за допомогу Україні та прихисток десятків тисяч наших громадян.

«Від імені п’яти тисяч українок із дітьми, які знайшли порятунок від війни в Люксембурзі. Від імені 60 тисяч українок, які нині живуть у безпеці в Бельгії. Від імені 80 тисяч українців, яких прихистили Нідерланди. Від їхнього імені я кажу: «Дякую!», — наголосила у своєму виступі Олена Кондратюк.

Віце-спікерка підкреслила, що «українське військо день і ніч, без перерви на вихідні і Різдвяні свята, боронить не лише рідну землю, а й кордони Європи».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.