Зустріч відбулася в рамках робочого візиту віце-спікерки Українського парламенту до Королівства Бельгії та Великого Герцогства Люксембург.

Від імені Верховної Ради України Олена Кондратюк подякувала Парламентській асамблеї НАТО за ухвалення надважливої резолюції про визнання росії державою-терористом.

«Переконана, всі парламенти країн НАТО мають дослухатися до рекомендацій Асамблеї та ухвалити аналогічні рішення про визнання росії державою-терористом на рівні національних парламентів», — зазначила заступниця Голови Верховної Ради.

«росія є терористичною державою, і до неї слід ставитися, як до терористичної держави», — наголосила Президентка Парламентської Асамблеї НАТО Жоель Гарріо-Майлям.

Вона також поінформувала, що в ПА НАТО працюють над офіційним визнанням Голодомору 1932—1933 років геноцидом Українського народу.

Жоель Гарріо-Майлям підкреслила, що ще один важливий напрям для діяльності ПА НАТО сьогодні — протидія російській пропаганді та фейк-кньюз.

«Повністю згодна з пані Жоель, що нам треба разом працювати над ліквідацією російської пропаганди, яка отруює Європу та весь світ», — зауважила Олена Кондратюк.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.