Відсутність масованих ракетних ударів свідчить лише про те, що ворог до них готується і може вдарити будь-якої миті. На цьому наголосив під час свого відеозвернення Президент України Володимир Зеленський. Він зазначив: поки у ворога є ракети, варто реагувати на сигнали повітряної тривоги.

Не маючи успіху у наземній «спецоперації», кремль обрав тактику «занурення України у темряву». Рашисти періодично завдають ударів з повітря по критичній інфраструктурі. Внаслідок масованих атак на енергосистему нашої країни пошкоджено всі теплові електростанції, заявив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє прес-служба його відомства. Мовляв, останні російські атаки, зокрема, обстріли дронами об’єктів енергетичної інфраструктури на Одещині та артилерійські обстріли енергетичного підприємства на Херсонщині, призвели не лише до відключення світла у мільйонів українців, а і до руйнувань важливого енергетичного обладнання.

Деякі експерти кажуть, що у країни-терориста закінчується запас високоточних ракет. Такі висновки спираються на дані представника ГУР МОУ Вадима Скібіцького, які він днями озвучив в інтерв’ю The New York Times. Зокрема,  путінська армія має ракет на три-п’ять масованих атак (якщо у кожній хвилі таких нападів застосовуватимуть по 80—90 крилатих ракет). Скібіцький наголосив, що від початку повномасштабного вторгнення до України у рф змогли виготовити понад 240 крилатих ракет Х-101 та 120 ракет морського базування «Калібр». Проте раніше міністр оборони Олексій Резніков називав іншу цифру — йшлося про вдвічі меншу кількість та продуктивність виготовлення цього озброєння в росії. На це звертає увагу директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець. Він припускає: або наша розвідка отримала більш точні дані про виготовлення ракет на російських заводах, або противник останнім часом прискорився у їх виробництві для війни проти України. Саме тому, на тлі такої інформації, актуальним стає питання про посилення ППО та ПРО України. В цьому контексті вкрай доречним є новий пакет військової допомоги від наших союзників.

Окрім цього, військовий експерт вважає, що у противника вичерпуються запаси боєприпасів.

«Снарядний голод поступово докотився до росії, яка весь час активно використовувала артилерію на всіх ділянках фронту. Запаси вичерпуються, і росія почала використовувати старі боєприпаси та шукати варіанти їх поповнення з інших країн», — зауважив Сергій Згурець в ефірі телеканала «Еспресо». При цьому найактивніше ворог використовує артилерію в районі Бахмута (Донецька область), де ідуть запеклі бої. Потенціал путінського війська з огляду вичерпання запасів артилерії може поступово знижуватися, підсумовує аналітик.

Тим часом у понеділок, 12 грудня, у білорусі розпочалася раптова перевірка бойової готовності збройних сил. За повідомленням міноборони рб, «заходи матимуть комплексний характер, військам належить у найкоротші терміни висунутись у призначені райони, здійснити їхнє інженерне обладнання, організувати охорону та оборону, а також навести мостові переправи через річки Неман та Березина»...