Окремі партнери наголошують, що хочуть більше відкритості та підзвітності з нашого боку.

Про це заявив народний депутат, заступник голови комітету Верховної Ради України із питань нацбезпеки, оборони та розвідки, Голова Постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

«Ми зустрічаємося з представниками різних партій, зокрема з демократами та республіканцями. Усі як один запевняють, що підтримка України з боку США триватиме.  Так, є крайні праві чи крайні ліві у республіканців або демократів. Це ті люди, які обстоюють дещо іншу позицію, але їх абсолютно незначна кількість. Загалом республіканці наголошують, що їм потрібно більше відкритості, підзвітності. І ми абсолютно відкриті й готові давати інформацію партнерам», — зазначив парламентарій.

За його словами, зараз в Україні впроваджується система LOGFAS.

«Такі ж системи логістики використовуються в країнах НАТО задля контролю озброєння. Крім того, було підписано меморандум між Україною, Світовим банком, США й аудиторською компанією, щоб бути максимально підзвітними за ті кошти, які отримуємо від наших партнерів. Тому думаю, що всі питання будуть зняті й уже найближчим часом буде проголосований новий пакет допомоги на 2023 рік, а це майже 38 млрд доларів», — сказав політик.

Він додав, що, на жаль, російські дезінформаційні наративи все ще працюють на Заході й багато хто сприймає наше майбутнє членство в НАТО як загрозу нової війни для Альянсу.

«Ми доносимо аргументи про те, що саме невступ України до НАТО призведе до нової війни. Вона матиме більш глобальні наслідки для всього цивілізованого світу, тому після перемоги над росією треба забрати якнайшвидше Україну в Альянс. Тоді це може відвернути наступну війну», — наголосив народний депутат.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України