За документ проголосувало 299 парламентаріїв. Фактично це закон про нашу інформаційну інтеграцію. Про це заявила народна депутатка, заступниця голови парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

«Звісно, цей законопроєкт навіть ширший, ніж директива Євросоюзу, бо нам потрібно було змінити й осучаснити наше медійне законодавство, яке не змінювалося 16 років. Воно було ухвалене ще тоді, коли не було інтернету взагалі. Сьогодні ж ми маємо фактично медійний кодекс, що об’єднує медійне законодавство», – сказала парламентарій.

За її словами, це законопроєкт про рівні та прозорі правила для індустрії на медійному ринку. Він захищає журналістів і підтверджує їхній статус.

«Було багато дискусій, проте я рада, що цей законопроєкт підтримують і індустріальні об’єднання, і громадські організації, що працюють у сфері медіа. Деякі представники громадських організацій брали участь у створенні цього документа разом із народними депутатами», – зауважила політикиня.

Вона наголосила, що ухвалення закону про медіа – це приклад того, коли і громадянське суспільство, і народні депутати розуміють важливість осучаснення вітчизняного законодавства й приведення його у відповідність до норм ЄС.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України