Про це інформує Державний концерн "Укроборонпром" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Це несе високі ризики для життя та здоров'я українців, а також для світової продовольчої безпеки. Укроборонпром у співпраці з Kyiv School of Economics збирають ідеї для пришвидшеного розмінування території України та запрошують до участі авторів перспективних проектів.

Мета: пошук та впровадження інновацій у гуманітарну протимінну діяльність в Україні. Програма із гуманітарного розмінування відбуватиметься у три етапи: 20-23 грудня 2022 року в Києві проведуть інтенсивне чотириденне навчання із глибоким зануренням у тему розмінування, поєднаного з практичною частиною. Зокрема, учасники матимуть можливість випробувати власні розробки та використати нові знання на практиці на спеціалізованому полігоні.

Відбудеться також презентація розробниками вдосконалених після навчання ідей на галузевому форумі. Акселерація - найкращі розробки можуть отримати інвестиції, стати частиною спільних ініціатив з розмінування, зокрема з іноземними компаніями. Проведення форуму та акселерації заплановано на перше півріччя 2023 року. Партнером Укроборонпрому та Київської школи економіки є Український фонд стартапів. Щоб стати учасником Програми з пошуку та впровадження інновацій у протимінній діяльності, необхідно зареєструватися за посиланням https://bootcamp.usf.com.ua/

Учасники, яких запросять до першого етапу, мають прибути до Києва на навчання, яке відбуватиметься 20-23 грудня 2022 року, інформує Укроборонпром.