Під час заходу підрозділами Сил оборони було відпрацьовано елементи протидії висадці повітряного десанту противника в район об'єкта критичної інфраструктури, нанесення вогневого ураження силами мінометної батареї, взятті противника в кільце та повного його знищення всіма наявними засобами.

Як повідомив командувач, наразі ситуація в Північній операційній зоні стабільна та контрольована. Державний кордон України пильно охороняється та підготовлений до ведення оборонних дій.

- Упродовж певного періоду посилено бойову службу, ведення розвідки, зокрема, здійснено її націлювання на здобуття критичної важливої інформації, що необхідна для прийняття відповідних рішень у випадку збільшення військової загрози з боку республіки білорусь, - наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За словами командувача, наразі співвідношення сил і засобів українських військ порівняно з ворожими силами гарантує повний спектр виконання бойових завдань.

- Станом на сьогодні підрозділи, які виконують завдання в Північній операційній зоні на державному кордоні, готові до протидії противнику, - підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Зазначимо, що ці заходи відбуваються на тлі розпочатої раптової перевірки збройних сил противника на території республіки білорусь, що в межах навчань відпрацьовують дії наступального характеру. Зокрема, підняття за тривогою, швидке переміщення у визначені райони, а також форсування водних перешкод.

Цього самого дня Командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв передав чотири потужні позашляховики екіпажам мобільних вогневих груп протиповітряної оборони, що боронять небо над об'єктами критичної інфраструктури на Волинському напрямку.

Транспортні засоби захисникам України надано небайдужими громадянами в співпраці з проектом "ГЕРОЙCAR", що діє в рамках благодійної ініціативи з підтримки Збройних Сил "Вартові неба".