Цього разу дронами-камікадзе іранського виробництва «Shahed-136/131». Головна ціль рашистів — об’єкти критичної інфраструктури нашої держави. Повітряна тривога тривала майже чотири години.

За повідомленням прес-центру Командування Повітряних сил, загалом виявлено майже тридцять п’ять баражуючих боєприпасів. Ударні безпілотники рашисти, як і минулого разу, запустили зі східного узбережжя Азовського моря. ЗСУ ліквідували тридцять «шахедів». До знищення повітряних цілей залучено підрозділи зенітних ракетних військ, винищувальної авіації, мобільні вогневі групи.

Більшість із «мопедів», які брали участь у цьому заїзді, було спрямовано на Київ та передмістя.

«За час повітряної тривоги в небі над столицею було зафіксовано 23 ворожі БПЛА. Наші сили оборони знищили 18 дронів. Минулося без постраждалих. Проте уламками пошкодило проїжджу частину у Солом’янському районі, а також вікна багатоповерхівки у Шевченківському районі», — поінформував начальник КМВА Сергій Попко.

Зі інформацією очільника Київської ОВА Олексія Кулеби, внаслідок нічної атаки дронами в області пошкоджено об’єкти інфраструктури та приватні будинки. Попередньо — двоє постраждалих.

Напередодні, 16 грудня, росія здійснила масований ракетний удар по Україні. За даними наших військових, більшість зразків смертоносної зброї зійшли з конвеєра ОПК країни-агресора цього року. Це стало приводом для обговорення потенціалу для війни, який має рф.

Чергову заяву з цього приводу одному з українських видань зробив Секретар РНБО Олексій Данілов.

«Якщо рахувати на великі атаки, які у нас уже відбулися, то у них залишилося максимум на дві-три, може, на чотири нашкребуть. Але тоді вони повністю залишаться без ракет, що є неприпустимо, адже у них можуть з’явитися зовсім інші виклики і вони мають хоч якийсь запас залишити. Щоб ви розуміли, ту межу, яку за нормативами вони б мали тримати, вони її вже пройшли і пройшли доволі давно», — сказав він.

Щодо ракет С-300, які противник зараз використовує по українських містах, то, за словами Секретаря РНБО, їх у рф більш-менш достатньо. Данілов нагадав, що москва веде переговори з Тегераном про постачання ракет та дронів. «І це для нас — виклик...

Але якщо російська федерація уже просить ракети у цієї країни, тоді йдеться про те, що внутрішніх спроможностей з виробництва у них немає», — резюмував Секретар Ради нацбезпеки. При цьому зауважив: росія виготовляє свої ракети, проте та кількість, яка у них була на початку війни, й нині — це не порівнювальні речі...