Крім того, це потужний сигнал із боку США іншим державам-союзникам. Про це заявив заступник голови Комітету Верховної Ради із питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

«Поки що нам дають один Patriot, але головне — бар’єр подолано. Ми просили цю систему навіть ще до початку війни, коли казали, що нам потрібні засоби ППО та ПРО.

Що стосується закриття неба власними силами, то це стосувалося передовсім цієї системи. Зараз Президент Зеленський зламав бар’єр, і за першим будуть інші комплекси, після чого наше небо буде справді закрите», — упевнений політик.

За його словами, надання навіть однієї системи Patriot вказує на величезну довіру з боку США до України.

«Поїздка Володимира Зеленського до США є, крім усього іншого, символічною. Вона показує, наскільки близькими союзниками ми стали, наскільки потужну підтримку ми маємо на Заході, зокрема від США. Ця підтримка не закінчиться, й за першою системою буде друга, третя тощо, допомога триватиме й Patriot — це той крок, після якого до нас надійдуть також інші види озброєнь, що необхідні для перемоги в цій війні», — сказав парламентарій.

Він звернув увагу на те, що зараз Україна підтримує постійний діалог на всіх рівнях. Зокрема, Президент Володимир Зеленський у промові в Конгресі США згадав про танки й літаки для України, які можуть і мають допомогти нашій державі перемогти.

«Я думаю, що Конгрес почув й ухвалить відповідні рішення. Звичайно, остаточне рішення за Білим домом щодо надання зброї, але візит нашого глави держави підштовхне Білий дім до таких рішень», — зазначив народний депутат.

Він також нагадав, що перші РСЗВ HIMARS Україна отримала саме від США, а далі вони прибули від Великої Британії та Німеччини. Перша далекобійна артилерія теж надійшла від Сполучених Штатів, а потім її надали нашій державі й інші країни—члени НАТО. Тепер цей принцип має повторитися.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.