В обласній раді навели приклад однієї з бібліотек Софіївської громади у Криворізькому районі. Там виготовлять такий необхідний нашим воїнам маскувальний одяг. Вісім співробітниць щодня встигають і основну роботу виконувати, і «кікімори» плести.

«Наша бібліотека від початку війни долучилась до волонтерської діяльності. З перших днів і пиріжки пекли, і маскувальні сітки плели. Тепер робимо «кікімори». Вже десяту доробляємо», — розповіла керівниця бібліотеки Ірина Терехова.

За словами місцевого волонтера Світлани Сухіної, яка навчає жінок технології виготовлення, свого часу вона звернулась саме до колективу бібліотеки. Знала, наскільки вони завзяті, згуртовані, дружні та завжди готові допомогти. Для сіток потрібна спеціальна сітка та нитки з мішковини. Забезпечення цими матеріалами взяли на себе небайдужі жителі громади. І якщо раніше плетіння однієї «кікімори» тривало приблизно десять днів, то тепер вдається впоратися втричі швидше.

«Для цієї роботи потрібно не менш як п’ять-шість осіб. Це дуже кропітка справа. Але і потрібна нашим хлопцям. У нас є зворотний зв’язок. Вони розповідають, що «кікімори» справді дуже допомагають», — каже волонтер.

Як зазначають в обласній військовій адміністрації, вже третій місяць утеплюють захисників і рукодільниці Томаківської громади. До справи долучилися працівниці місцевої бібліотеки та пенсіонери-учасниці клубу «Берегиня». Власноруч плетені вироби жінки складають, додають різні гостинці та віддають волонтерам для відправлення на фронт.

«Сезон городів і закруток закінчився, тож наші жінки взялися за рукоділля. Кожна намагається зробили свій внесок. Бійці передають вітання і дуже дякують», — наголосила керівник Гуманітарного штабу Томаківської громади Юлія Коваленко.

На цілу роту захисників наплели теплих шкарпеток, шапок, килимків, рукавиць та шарфів працівниці культури, майстрині Магдалинівської громади. Вони вже гріють бійців на передовій.

Частину пряжі довелося купувати, задля іншої розпускали непотрібні плетені речі.

«Увечері або під час обідньої перерви плели і плетуть для наших захисників. З турботою та вдячністю. Вже сотні різних теплих речей передали», — зазначила директор Магдалинівського центру культури та дозвілля Людмила Папазова.

Також під час благодійного концерту у громаді вдалося зібрати кошти на придбання півтори сотні пар шкарпеток та замовити тридцять пар зимових чобіт.

Дніпропетровська область.

Фото Дніпропетровської обласної ради та ОВА.