Цілили у критичну інфраструктуру.

За повідомленням Командування Повітряних сил ЗСУ, після нічної атаки дронів-камікадзе ворог атакує Україну з різних напрямків крилатими ракетами повітряного та морського базування з літаків стратегічної авіації та кораблів.

«Понад 120 ракет, запущених «злим русским міром», щоб знищити критичну інфраструктуру та масово вбити цивільне населення», — ще під час атаки написав у Твіттері заступник голови Офісу Президента Михайло Подоляк.

Станом на 11.00 ранку Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поінформував, що «за попередніми даними, загалом було застосовано в ударі 69 ракет. Силами і засобами Сил оборони України знищено 54 ворожі крилаті ракети». Йдеться про крилаті ракети Х-101/Х-555, «Калібр».

Зокрема, над столицею наші ППО збили 16 із 16 ракет! На жаль, від їх уламків пошкоджено два приватні будинки в Дарницькому районі, промислове підприємство в Голосіївському та дитячий майданчик у Печерському районах. За словами голови Києва Віталія Кличка, постраждали три особи, в тому числі й 14-річна дівчинка. Їх госпіталізовано.

Тільки на Одещині, за даними очільника ОВА Максима Марченка, підрозділами протиповітряної оборони відмінусована 21 ракета ворога. «На жаль, унаслідок влучань є пошкодження енергетичної інфраструктури, тому по області відбуваються екстрені відключення електроенергії. Усі служби на місцях і працюють», — констатував він.

Того ж ранку у соцмережах повідомили, що в російському Енгельсі, поряд із аеродромом стратегічної авіації рф, пролунали вибухи. Раніше «Бавовна Вікторівна» відвідала це летовище у Саратовській області у ніч на 26 грудня. Британська розвідка каже про нездатність ерефії захистити авіабазу. Мовляв, росіяни перекинули системи ППО середньої дальності, такі як «Панцир», до лінії фронту, тому аеродроми у глибокому тилу залишилися оголеними.