Перший заступник  Голови Верховної Ради України Олександр КОРНІЄНКО:

— Яким був 2022 рік — кожен з нас знає. 11 місяців лютого. Ми всі разом боролися за нашу з вами Перемогу, продовжували жити, працювати. Проте багато змінилося — змінилися ми. Все стало інакшим. Але ми єдині — Президент України, Збройні Сили України, волонтери, народ. Наші партнери разом з нами проходять цей шлях — шлях до Перемоги. Єдині ми не лише в Україні, а й у всьому світі.

Ми продовжуватимемо боротися і наступного року за нашу Перемогу — допоки вона не настане.

Президент України Володимир Зеленський — це світовий лідер, якого підтримує весь світ. Весь світ зустрічає нашого Президента стоячи з оплесками, віддаючи шану мужності та героїзму українського народу.

Верховна Рада України весь рік працювала, щоб допомагати армії, ухвалювати важливі законопроєкти на шляху до ЄС. Ми об’єдналися і стали єдиним потужним механізмом, який дав важливі результати за цей рік. І будемо продовжувати наш курс.
Українські кольори майорять по всьому світові, як символ незламності та сміливості.

ЗСУ — воїни, які героїчно протистоять та дають відсіч «другій армії світу», яка прийшла забирати, вбивати та влаштовувати терор. Наша армія захищає українські кордони і незалежність. Люди радісно зустрічають героїв, які рятують від російських окупантів. Це наші українські герої, які здіймають рідні кольори на деокупованих територіях. Весь світ захоплено спостерігає, на що здатні наші захисники і захисниці. А ми безмежно пишаємося всіма подвигами. Але у всього є ціна — і ми пам’ятатимемо, яка вона за кожен новий день, звільнені території та майбутню Перемогу. Дякую Збройним Силам України!

Наш народ незламний! Голими руками зупиняти танки, об’єднуватися та разом проходити крізь перешкоди. Українці стали прикладом для всього світу непокори до агресії, прагнення для справедливості та жаги до свободи.

Волонтери показали, що нічого неможливого немає. Можливо, є якась магія, що допомагала знаходити всі запити військових, допомагати людям. Хоча вона точно є — в їхніх серцях.

Міжнародні партнери, наші друзі разом з нами йдуть до дати бажаної Перемоги. Потужні сигнали підтримки, допомога побороти агресора. Весь світ з нами, а ми з усім світом за мир, за правду, за справедливість.
Українські дипломати на своєму фронті активно працювали з партнерами, доносили правду та говорили про наші потреби. Нас слухали, нас чули. Це постійна безперервна робота на міжнародній арені, де про Україну говорили та знали завжди — про наші події та боротьбу з агресором.

Енергетики щодня, 24/7 працюють, щоб в наших домівках було світло, тепло. Вони повертають те, що намагається забрати у нас росія. Але в неї нічого не вийде.
Україна об’єднала світ, допомогла Європі відчути себе однією потужною командою.

Хотілося б побажати для всіх нас, щоб в українському небі знову курсували літаки, прокидалися ми лише від будильників, а не сповіщень про повітряну тривогу, щоб всі, хто далеко, — повернулися додому. А кожен, хто боронить нашу землю, живими і здоровими прийшли до своїх сімей і до нас, адже ми так чекаємо цієї миті. І найголовніше — Перемоги.

Слава Україні!

Слава ЗСУ!

Слава українському народові!

Нехай у календарі 2023 року з’явиться дата, яку всі ми очікуємо — дата нашої Перемоги!