Про боротьбу українського народу проти російських окупантів у своїх новорічних зверненнях згадали Канцлер Німеччини Олаф Шольц, Прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін, Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак та Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. У столиці Британії в новорічну ніч на знак підтримки України оглядове колесо «Лондонське око» (на знімку) підсвітили кольорами українського прапора, а святкові салюти запустили під пісню переможця Євробачення Kalush Orchestra. Наймасштабніше новорічне шоу в історії Лондона надіслало послання підтримки Україні та вшанувало покійну королеву Єлизавету ІІ і Його величність короля Чарльза ІІІ, повідомила лондонська мерія.

Прем’єр Британії Ріші Сунак зазначив, що проблеми, перед яким постав світ у 2022 році, не зникнуть. «Але 2023 рік дасть нам можливість продемонструвати найкраще, що є в Британії, на світовій арені, продовжуючи стояти разом з нашими українськими друзями проти жорстокості путіна та захищаючи свободу і демократію скрізь, де ми вважатимемо, що вони перебувають під загрозою», — наголосив він.

Президент Франції Еммануель Макрон у своїй новорічній промові заявив, що Франція буде підтримувати Україну до її перемоги. «Протягом наступного року ми будемо незмінно на вашому боці», — запевнив він. «Ми будемо допомагати вам до перемоги, і ми будемо разом будувати справедливий і міцний мир. Розраховуйте на Францію і розраховуйте на Європу», -зазначив Еммануель Макрон.

У своїй новорічній промові Президент Фінляндії Саулі Нііністьо наголосив, що рішуча підтримка України з боку Фінляндії, Європи та Заходу продовжиться і цього року. Нііністьо бачить схожість між вторгненням росії в Україну і Зимовою війною у Фінляндії. І росія, і Радянський Союз зробили грубу помилку, вважаючи, що швидко поставлять Україну і Фінляндію на коліна, вважає він, повідомляє телерадіокомпанія Yle.

Про війну у своїй новорічній промові згадала і прем’єрка Фінляндії Санна Марін. «Від нас і надалі вимагатимуть прояву сили та мужності. Ми допомагатимемо доти, доки українці потребуватимуть нашої допомоги. Питання українців — це наше питання», — підкреслила вона.

Посол США в Україні Бріджит Брінк у новорічному зверненні до українців заявила, що прихильність її країни до України залишається «залізною». За словами Бріджит Брінк, дух України продовжує надихати світ у спільному прагненні кращого майбутнього.

Фото з сайту https://www.thetimes.co.uk