Через невдачі на полі бою росіяни перейшли до масованого ракетного терору наших міст. Це була здебільшого психологічна атака смертоносної зброї агресора на цивільне населення нашої країни для залякування та «примусу до миру по-російські». А ще — певний прояв останнього аргументу доцільності путінської «спецоперації» для внутрішніх користувачів дикої московії.

Російські окупанти зранку 31 грудня влаштували черговий ракетний обстріл, для якого використали 20 крилатих ракет типів Х-101 та Х-555 і балістичні до ОТРК «Искандер». ППО збило 12 з них. А дві ночі поспіль, починаючі з новорічної, орки намагалися атакувати дронами-камікадзе іранського виробництва.

За повідомленням Командування Повітряних сил, у ніч на 2 січня Сили оборони України знищили 39 ударних безпілотників, два розвідувальні БПЛА «Орлан-10» та одну керовану авіаційну ракету Х-59. До відбиття нападу було залучено зенітні ракетні підрозділи, винищувальну авіацію Повітряних сил та мобільні вогневі групи.

Зокрема, Київ залишається ціллю номер один для диктаторського режиму ерефії. За інформацією голови КМДА Віталія Кличка, тільки над столицею знищили 22 «мопеди»!

Щодо розвитку ситуації в цьому році на фронті російсько-української війни, то у ГУР МОУ прогнозують: противник може здійснити наступ одночасно з півночі та сходу, а також намагатиметься захопити всю Донецьку область. Про це повідомив представник відомства Андрій Черняк. Мовляв, на жодному з напрямків окупантам не вдалося досягнути своєї мети. Вони розуміють, що програють, але завершення війни не планують. Як раніше заявляв очільник
Міноборони України Олексій Резніков, на початку січня рф, ймовірно, закриє свої кордони та проведе нову хвилю мобілізації.

За оцінками воєнної розвідки, за наступні 4—5 місяців російська армія може втратити ще до 70 тисяч людей. І до таких втрат керівництво країни-окупанта готове. У ГУР МОУ вважають, що росіяни намагатимуться втримати сухопутний коридор до Криму... Проте їм не вдасться форсувати Дніпро, аби знову захопити Херсон.

Дедалі більше експертів вважають, що війна із росією буде довгою. Цю думку підтримує й Генсек НАТО Єнс Столтенберг. У коментарі ВВС він сказав: «Ми маємо бути готовими до довгого шляху, тому що, як ви помітили, росія не має наміру відмовлятися від своєї головної мети — встановлення контролю над Україною».

За його словами, українські війська протягом кількох місяців вели контрнаступ. Але рф провела масштабну мобілізацію, і це дає підставу говорити, що кремль готуються до продовження війни та до можливої спроби нового наступу.

Столтенберг укотре наголосив на необхідності продовжувати підтримувати Україну для перемоги нашої держави. Він зазначив, що лише військова підтримка Києва може переконати москву сісти за стіл переговорів. Проте умови, на яких вони відбудуться, «повністю залежать від співвідношення сил на полі бою».