Збройні Сили України зараз близькі до вигнання ворога з Кремінної, яка розглядається експертами як ворота, що відкривають шлях до двох найбільших промислових міст Луганщини — Сєвєродонецька та Лисичанська.

Намагаючись втримати Кремінну, ворог стягує сюди багато резервів і техніки. Втративши восени 2022 року Херсон і зазнавши інших невдач у регіоні, росія перегруповує та посилює свої війська в північній частині Луганської області для подальшого наступу.

Начальник Луганської облвійськадміністрації Сергій Гайдай, наголошуючи на стратегічній важливості Кремінної, зазначив, що українські захисники завдяки визволенню Кремінної від російських зайд зможуть розбити вороже угруповання на дві частини. Побоюючись цього, рашисти встигли добре підготуватися до оборони Кремінної, зокрема провести мінування та підтягнути техніку й резерви.

«Загарбники чітко розуміють: якщо настане час і Кремінна буде деокупована ЗСУ, вони втратять стратегічний населений пункт, бо далі вже йдуть Рубіжне, Сєвєродонецьк та Лисичанськ. У них тоді будуть дуже невеликі шанси навіть біля Бахмута», — зазначив С. Гайдай.

Старший офіцер батареї 43-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Тараса Трясила з позивним «Скіф» каже, що його підрозділ, який діє у складі Сил оборони, готовий до виконання задач із повного очищення Кремінної від ворога.

«Сьогодні для нас звичайний день. Ми працюємо із самого ранку й чекаємо наказу почати стріляти з гармат і надати всю необхідну допомогу нашій піхоті на місці в Кремінній», — повідомив «Скіф».

Фото зі сторінки 43-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Тараса Трясила у Фейсбуці.