Президент України Петро Порошенко на Яворівському полігоні передав військовим сучасну техніку
Робоча поїздка Президента України Петра Порошенка на Львівщину розпочалася з представлення у сесійній залі нового голови облдержадміністрації Олега Синютки.
«Я вірю, що Олегові Михайловичу, який приходить на цю посаду в дуже важкий час, вдасться зробити все можливе, щоб Львівщина перетворилася на колиску інвестиційного розвитку, своєрідного бізнес-центру Галичини, чий досвід перейматимуть в Україні», — висловив впевненість Петро Порошенко. — Сьогодні перед усіма стоять два пріоритетні завдання — це оборона держави, друге — реформи і євроінтеграція. Попереду суворі випробування, але в нас все вийде».
У короткому виступі Петро Порошенко поділився думками про останні події, що відбуваються в Україні, зокрема, про волонтерський рух, який не має аналогів у світі. Ще два роки тому, згідно із соціологічними опитуваннями, лише 12 відсотків українців були готові зі зброєю в руках боронити свою державу. А нині 82 відсотки українців підтримали Збройні Сили конкретними справами. Хто — перерахунком грошей, хто — волонтерськими справами, а хто — у складі добровольчих батальйонів.
«Які раніше були пріоритети держави? — запитав Петро Порошенко. — Все, що можна, віддавали адміністрації Президента. Гелікоптерні майданчики будували, Межигір’я. Що сьогодні відбувається. Два вертольоти МІ-8 з президентського державного авіаційного підприємства, які відремонтовані нашим коштом, передаємо Збройним Силам України. Крім того, майже 100 одиниць броньованої техніки, значну частину якої відновлено та відремонтовано на Львівському бронетанковому заводі. Вважалося, що у нас багато техніки на складах, але вона розграбована, розукомплектована, зняті двигуни, акумулятори, нічого не було».
В Яворові Петро Порошенко вручив ключі новоселам 
60-квартирного будинку.
Далі маршрут проліг на Яворівський полігон, де вперше були проведені випробування контрмінометних батарей. Тепер вже не можна буде безкарно обстрілювати з артилерії та мінометів позиції наших військ. Реакція буде миттєва — протягом секунд. Україна навчилася себе захищати, і безкарно порушувати режим припинення вогню нікому не дозволять.
На полігоні за участю Президента України Петра Порошенка та секретаря РНБО Олександра Турчинова військовим частинам західного регіону передали танки, гелікоптери, бронемашини, артилерійську техніку, що стало ще одним свідченням того, що наша армія по-сучасному оснащується і озброюється.
 
Львівська область.
Фото Михайла ПАЛІНЧАКА (прес-служба Президента України).
Президент України Петро Порошенко спілкується з громадою.