Як повідомили в регіональному відділенні Асоціації міст України, їх організація забезпечила юридичний та технічний супровід прохання громад про допомогу.

100 мільйонів надійшли на рахунок міського бюджету Чернігова. Допомогу від Києва планують витратити на аварійно-відновлювальні роботи житлового фонду та на ремонтні роботи «Водоканалу».

До Городнянської громади від Київради надійшло два мільйони гривень. Тут, за словами голови Андрія Богдана, дотацію планують витратити на облаштування гуртожитку для розміщення тимчасово переміщених осіб із прикордоння. «Ми чудово розуміємо, яка нині непроста ситуація в столиці, яку ворог нещадно обстрілює, де нині відбуваються тотальні відключення електроенергії. І на фоні цього бачити й чути проблеми маленьких прикордонних громад і простягати їм руку допомоги — це свідчення високого патріотизму й людяності, розуміння того, що столиця України і її віддалені регіони — єдине ціле. Мабуть, це одна із складових запоруки незламності та стійкості нашої країни», — каже очільник Городнянської громади Андрій Богдан..

Новгород-Сіверська громада теж отримала два мільйона. Голова Новгород-Сіверської громади Людмила Ткаченко каже, що гроші підуть на відновлення зруйнованої інфраструктури, а саме капітальний ремонт центральної каналізації.

У Коропській громаді 500 тисяч гривень допомоги від столиці планують вкласти в покращення транспортного забезпечення або в облаштування шелтеру для ВПО. За словами голови Володимира Куніцина, нині в громаді зареєстровано понад 2000 переміщених осіб. Серед них є переселенці з Херсона, Бахмута, Енергодара та Харкова.

Семенівська громада теж отримала півмільйона гривень від Київради. Голова громади Сергій Деденко каже, що гроші спрямують на допомогу тим, хто втратив житло.

Чернігівська область.

На знімку: міські голови Києва та Городні Віталій Кличко та Андрій Богдан.

Фото із сайту Городнянської міської ради.