За інформацією Генштабу ЗСУ на 4.01, за минулу добу противник завдав 7 ракетних, 18 авіаційних ударів та здійснив понад 85 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі Краматорська, Запоріжжя та Херсона. Є постраждалі серед мирного населення.

Заяви про те, що росія незабаром вичерпає запас високоточних ракет, базуються на розрахунках запасів ворога та тому, що під час масованих ударів використовуються майже 80 ракет. Як пояснив речник ГУР МОУ Вадим Скібіцький, коли представники української влади та військові кажуть, що у росіян залишилося ракет на два-три масовані обстріли, вони мають на увазі високоточні ракети — Х-101, Х-555 та «Калібри».

За його словами, зараз у путінскої армії недоторканного критичного запасу крилатих ракет морського базування «Калібр» менше, ніж ракет Х-101 і Х-555, — приблизно 60, а виробляють їх максимум 20 на місяць.

У ГУР кажуть: росіяни через брак високоточних ракет комбінують їхні запуски з дронами і ракетами старого типу, чим змінюють тактику обстрілів.

За даними української розвідки, чергова партія дронів-камікадзе від Ірану має надійти у рф найближчим часом. Мовляв, країна-терорист уже використала 660 «шахедів», а за контрактом передбачено 1750.